Een nieuwe tijdperk voor productie in China

- Jun 28, 2017 -

Bedrijven die hun productiestrategieën uitsluitend baseren op China's rock-bottom lonen en stratosferische binnenlandse groeipercentages, zijn in een onbeleefd ontwaken. Nieuwe uitdagingen zullen nieuwe concurrentieprioriteiten vereisen.

De opkomst van China als een productiecentrale is verbazingwekkend. In de zevende plaats heeft Italië, zo recent als in 1980, de Verenigde Staten niet alleen in 2011 overgenomen om de grootste producent van gefabriceerde producten van de wereld te worden, maar ook zijn enorme productieautomaat gebruikt om de levensstandaard te verhogen door het BBP per hoofd van het land te verdubbelen over de Afgelopen decennium. Die prestatie nam het industrialiserende Verenigd Koninkrijk 150 jaar.

Vandaag wordt China echter geconfronteerd met nieuwe uitdagingen als de economische groei vertraagt, lonen en andere factorkosten stijgen, waardeketens worden complexer en de consument groeit meer verfijnd en veeleisend. Bovendien stijgen deze druk tegen de achtergrond van een meer fundamentele macro-economische realiteit: de bijna onvermijdelijke daling van de relatieve rol van de productie in China, omdat het rijker wordt. 1 De groei van de productie sneller vertraagt dan bijvoorbeeld de totale economische groei en het bewijs geeft aan dat het land al een aantal nieuwe fabrieksinvesteringen verliest naar goedkope locaties, zoals Vietnam, waardoor de Chinese concurrentiepositie bezorgd raakt.

Concurrentievermogen is natuurlijk een brede term die meer kan verwarren dan verduidelijken. In de jaren tachtig was er bijvoorbeeld veel handwring in de Verenigde Staten over dalende concurrentievermogen ten opzichte van Japan. In de komende tien jaar bleven deze zorgen echter verdwenen, vervangen door een focus op de tekortkomingen van Japan Inc., de SUV-aangevuurde heropleving van de Amerikaanse automobielindustrie en de opgang in de Amerikaanse hightech-productie. In de Verenigde Staten dan, zoals in China vandaag, is er niet alleen een fabricagesector; Er zijn veel, elk met verschillende competitieve sterke en zwakke punten.

In dit artikel gaan we verder dan de hyped hoop en frantische angsten voor de Chinese productie als geheel, om een meer evenwichtig beeld te krijgen van deze diverse sector. We beginnen met een samenvatting van vier belangrijke uitdagingen die verschillende typen fabrikanten op verschillende manieren beïnvloeden en vervolgens verder gaan naar een discussie over concurrerende prioriteiten, wier belang weer verschilt voor spelers van verschillende strepen. Ondanks de variatie tussen industriële subsectoren, kunnen bedrijven, zowel in China als in multinationals, ontsnappen aan de noodzaak hun spel te verhogen en de waardeketen op te voeren door productiviteit te verhogen, productontwikkelingsbenaderingen te verfijnen en de complexiteit van de supply chain te tammen. Degenen die wel zouden moeten bloeien in de komende jaren, terwijl degenen die vertrouwen op het model van rock-bottom lonen en stratosferische binnenlandse groeitempo's gisteren waarschijnlijk zullen vervagen.


Gerelateerd nieuws

Verwante producten

  • Twill Welt Pocket Khaki Broeken Mannen Slim Fit Chino Pants
  • Voetbal Rugby Voetbal Tennis Jersey Sportkleding Workout Kleding Professionele Sportkleding
  • Veiligheidskoolmijn Uniformen, Uniformen voor de Mijnwerkers van de Kolenmijnmolen van Kolenmijners
  • Restaurant Chef Jacket Bar Chef Coat Waterproof Chef Whites Restaurant Uniform
  • Medische Uniformen Suits Goedkope Scrubs Ziekenhuis Kleding OEM Service Aangeboden Chirurgische Scrubs
  • Air Flight Crew Outfits Pilot Uniform Shirts voor Aviator Airline Kleding OEM ODM