50 jonge ontwerpers om deel te nemen aan het Marimekko Contest

- Jul 11, 2017 -

De Marimekko Designathon competitie zal getuige zijn van deelname van 50 jonge ontwerpers. Finse huishoudelijke textielhandelaar Marimekko organiseert de wedstrijd om de 100ste verjaardag van de onafhankelijkheid van Finland te herdenken. Met ingang van 15 september 2017 beoogt het driedaagse evenement de traditionele conventies van de textiel- en kledingindustrie uit te dagen.


In samenwerking met Slush, Europa's toonaangevende evenement voor technologie en start-ups, en Junction, de grootste hackathon in Europa, biedt de competitie mogelijkheden voor innovatie. Het internationale hackathonevenement combineert design en technologie om nieuwe innovatieve oplossingen op te lossen met behulp van virtuele realiteit en versterkte realiteitstechnologieën. In samenhang met de Design Week van Helsinki vindt de ontwerpdag plaats in het hoofdkantoor van Marimekko in Helsinki.

Een jury samengesteld uit internationale experts en de wedstrijdorganisatoren zullen de beste ideeën selecteren en de winnaars zullen de gelegenheid hebben om hun ideeën op Slush 2017 te presenteren.

"We zullen een succesvolle toekomst voor Finland bouwen door elkaar samen te werken en grensoverschrijdende grenzen te oversteken. Met de competitie Marimekko Designathon willen we jongere generatie-makers uitnodigen om de traditionele conventies van onze industrie uit te dagen en nieuwe en ongekende ideeën te ontwikkelen. Brengt het Fins design en technologie op een nieuwe manier samen, en we kunnen niet wachten om te zien welke innovatieve oplossingen, nieuwe beginningen, uit de samenwerking kunnen komen, 'zei Tiina Alahuhta-Kasko, president en CEO van Marimekko.

Maija Louekari, een jongere generatie printontwerper, heeft een patroon getiteld Hyva Myrsky (goede storm) gemaakt om de samenwerking tussen Marimekko, Slush en Junction te symboliseren. Het patroon werd geïnspireerd door een gedachte aan een brainstorm waar dapper ideeën en mensen elkaar ontmoeten en nieuwe geboorten worden geboren. In het patroon vormen multi-interpretatieve stormwolken en bliksemschermen een goede storm die de omringende wereld verfrissert en zo iets nieuws laat ontstaan.

"Bij Junction zijn we enthousiast om de barrières tussen design en technologie op te heffen door onze samenwerking met het tijdloze designhuis Marimekko. De experimentele cultuur van een hackathon zoals Junction biedt bedrijven een nieuwe en andere manier om hun eigen bedrijf te ontwikkelen. De junior generatie van makers, de samenwerking tussen Junction en Marimekko is een bemoedigend voorbeeld - het zal toekomstige top professionals inspireren om hun vaardigheden breed te ontwikkelen en gevestigde industrieën uit te dagen met nieuwe innovaties en ideeën, "zegt Ville Leppälä, Head of Junction.


Gerelateerd nieuws

Verwante producten

  • 100% Katoen Patient Isolerende Kleding Professionele Meidical Textile Patient Gown
  • Twill Welt Pocket Khaki Broeken Mannen Slim Fit Chino Pants
  • Custom Design Women Slim Fit Rok Suits Dames Office Uniform
  • Hoge kwaliteit op maat gemaakte witte broek voor vrouwen Formele broekpakken
  • Restaurant Chef Jacket Bar Chef Coat Waterproof Chef Whites Restaurant Uniform
  • 100% Cotton Fashionable Coat Mens Bomber Jacket Mens Coats Jackets OEM